miércoles, 20 de abril de 2011

Setmana



En arribar la Setmana Santa, s'impregna de misticisme. Cada nucli urbà manté viva la tradició popular que recorda la crucifixió i posterior resurrecció de Crist, amb el destacat concurs de les confraries.

Els passos que representen la resurrecció i crucifixió de Crist es preparen amb cura per les processons de Dijous i Divendres Sant. L'raó d'aquest zel religiós no és autòcton d'aquestes illes sinó què es representa a tot Espanya on hi ha algunes zones on la tradició és de vital importància sobretot en l'Península, però aquestes tradicions segueixen vives a aquestes illes encara que la omnipresència de la mar i el turisme com a referència majoritària li atorguen un aire potser més colorista que fervorós.

En Les illes Balears la Setmana Santa no tan sols és una celebració religiosa per commemorar la mort i resurrecció de Jesús, sinó que al llarg dels segles s'ha convertit en una celebració amb un marcat caràcter popular i de gran participació ciutadana, on el silenci, el respecte i la representació d'aquest passatge religiós dibuixa tots els carrers dels diferents nuclis urbans.

Els actes s'inicien a Palma amb la 'Processó dels Estendards' i es veu contundent pel 'Pregó', seguit del 'Diumenge del Ram' que dóna inici a la Setmana Santa. Amb la benedicció de les palmes, seguida de la Processó que representa l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Des d'aquest dia les processons continuaran durant tota la setmana, amb passos, imatges, ciris, encaputxats, centurions ...

alojamiento recomendados
Mas informacion de Procesiones

No hay comentarios:

Publicar un comentario