martes, 25 de enero de 2011

La qualitat del turisme rural català es mesurarà amb espigues


Les primeres espigues del nou model català per categoritzar els establiments rurals ja figuren en un total de 88 cases de turisme rural de tot Catalunya.
Aquest projecte és el resultat de dos anys i mig de treball per aconseguir unificar les diferents categories dels establiments.

Per identificar aquestes categories s'utilitza l'espiga com a representació gràfica:
BÀSICA, una espiga;
CONFORT, dues espigues;
GRAN CONFORT, tres espigues;
SUPERIOR, quatre espigues;
SUPERIOR PREMIUM, cinc espigues.

Els paràmetres que serveixen per definir cada categoria són: l'entorn de la casa i la seva edificació: habitacions interiors i espai exterior; mobiliari i dotació de la casa; serveis que s'ofereixen al visitant allotjat (restauració, acollida, salut...); i activitats complementàries que s'ofereixen.
Més de 600 establiments rurals catalans ja han demanat adherir-se a la classificació per espigues, en un procés voluntari i obert al conjunt de cases degudament legalitzades, amb independència que siguin membres o no d'alguna associació del sector.

Els objectius principals d'aquest nou sistema de classificació són millorar la identificació del producte i de les característiques i serveis dels establiments de cara a l'usuari o client, així com millorar la promoció exterior del turisme rural de la zona.

Al.lojaments rurales en Barcelona
Al.lojaments rurales en Gerona
Al.lojaments rurales en Lerida
Al.lojaments rurales en Tarragona

No hay comentarios:

Publicar un comentario